Welkom in Winterberg

We mogen u weer ontvangen! Daar hebben wij ontzettend veel zin in. Wel moet u rekening houden met een aantal (wettelijke) plichten, vastgesteld door de Duitse overheid. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. 

 

Laatste wijziging: 16 juli 2021

Algemene richtlijnen

De basisregels blijven nog altijd van kracht:

 • Houd 1,5 meter afstand tot anderen. Altijd en overal.
 • Was uw handen regelmatig.
 • Schud geen handen.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Heeft u koorts of verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis. Laat u testen. 
 • Indien u tijdens uw verblijf ziek wordt, vragen wij de receptie hiervan op de hoogte te stellen.
 • Een medisch mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en alle openbare gebouwen (zoals de supermarkt, bakker, restaurant, winkel). Buiten is het dragen van een mondkapje niet nodig of is een alternatief mondkapje voldoende.

Incheck bij onze recepties

 • Indien mogelijk zullen wij de sleutel via onze sleutelkluis aan u overdragen. Zo is er geen fysiek contact.
 • Mocht bezoek aan de receptie toch nodig zijn, dan laten we één gast binnen in onze receptie. Eventuele andere gasten vragen wij buiten te wachten. 
 • Eventuele betalingen vinden online plaats of per pin.

(Hygiëne) voorafgaand aan uw verblijf 

 • Onze accommodaties zijn zorgvuldig schoongemaakt door onze housekeeping-medewerkers.
 • Zij zijn getraind om zorgvuldig de accommodatie te reinigen, naar de richtlijnen van het Duitse gezondheidsambt die hiervoor gelden.
 • Bedlinnen en handdoeken zijn in de woning aanwezig.

Er op uit tijdens uw verblijf

Geniet van uw verblijf in Winterberg. Er is genoeg te doen, op 1,5 meter en met de andere coronamaatregelen die gelden. 

 • Bezoekt u een meer of bos? Doe dat dan per fiets, auto, bus of trein. In het openbaar vervoer geldt een mondmaskerplicht. 
 • Volg altijd de richtlijnen op die gelden bij horeca of winkels.

Geniet van de natuur
Winterberg biedt voldoende ruimte om te genieten. Een wandeling, fietstocht of hardlooprondje is dus prima mogelijk. Natuurlijk... met afstand!

Restaurants en cafés
De binnen- en buitenterassen van restaurants en café's zijn geopend. U moet een mondkapje dragen en als u binnen wilt zitten moet u een negatieve coronatest laten zien of een vaccinatiebewijs. 

Winkels
Er mag een beperkt aantal mensen tegelijkertijd in een winkel zijn en u moet uw contactgegevens achterlaten. Desalniettemin: Geniet ervan, het is vakantie! 

Attracties
De attracties rond Winterberg zijn weer geopend voor mensen die een negatieve testuitslag kunnen overleggen of al volledig gevaccineerd zijn. Dat betekent: weer rennen, springen, feesten, zwemmen en volop geniet van de vakantie! 

 

Voor vertrek

Toesturen voor aankomst

Voordat we u mogen ontvangen, hebben we nodig: 

 • Van degene die boekt: Volledige naam, volledig adrestelefoonnummer en privé-mailadres, voor het traceren van contacten bij een eventuele besmetting;

 • Van alle gasten: Een kopie van het ID, zodat we kunnen zien dat de test ook overeenkomt met de reizigers;

 • Van alle gasten ouder dan 6 jaar: Een negatieve testuitslag óf een vaccinatiebewijs óf een herstelbewijs. 

Deze gegevens moeten uiterlijk om 10:00 uur op de dag vóór aankomst bij ons binnen zijn. Stuur ze naar info@welcomeinwinterberg.com.

Test, herstel of vaccin aantonen

Om te verblijven in Winterberg moet u verplicht een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs hebben. Toon dit aan met:

 • Testuitslag van een goedgekeurde antigeen- of PCR-test, niet ouder dan 48 uur op de dag van aankomst
 • Vaccinatiebewijs (ten minste 14 dagen geleden volledig ingeënt)
 • Positieve testuitslag (minimaal 28 dagen en maximaal zes maanden oud)
 • Positieve testuitslag in combinatie met een bewijs van vaccinatie (testuitslag is minimaal 28 dagen en maximaal zes maanden oud, vaccinatie met minimaal één vaccindosis is ten minste 14 dagen geleden gezet)

Risicogebied?

Bekijk vooraf of u uit een risicogebied komt op de website van het Robert Koch Institut. Duitsland kent drie gradaties: basisrisicogebied, hoogrisicogebied, gebieden met zorgwekkende varianten.

Dit moet u doen wanneer u uit een risicogebied komt

Wanneer u uit een gebied komt dat door de Duitse overheid is aangemerkt als risicogebied (basis, hoog of met zorgwekkende variant), heeft u drie plichten: 

1. Aanmeldingsplicht
Vooraf moet u uw reis aanmelden op einreiseanmeldung.de. De ontvangen bevestiging moet u bij u hebben. Ook wordt hier gevraagd een negatief testresultaat, vaccinatiebewijs of herstelbewijs te uploaden.

2. Bewijsplicht
Reizigers moeten bij binnenkomst in Duitsland een negatief testcertificaat, bewijs van vaccinatie of bewijs van herstel bij zich hebben. Dit bewijs moet u ook uploaden op einreiseanmeldung.de.

3. Quarantaineplicht (vervalt bij herstel, vaccinatie of negatief testbewijs)
U hoeft niet in quarantaine als u een bewijs van herstel, vaccinatiebewijs of negatief testcertificaat upload via einreiseanmeldung.de. 

Zonder deze bewijzen moet u bij aankomst in Duitsland in quarantaine. Tien dagen wanneer u uit een risicogebied komt. Op dag vijf kunt u een test doen. Als deze negatief is, kunt u de quarantaine beëindigen. Wanneer u uit een virusvariantgebied komt, moet u veertien dagen in quarantaine. Deze periode kan niet verkort worden. U mag niet reizen met de trein, bus, schip of het vliegtuig als u uit een virusvariantgebied komt.

Welke test is geschikt? 

Antigeen- of PCR-testen zijn geschikt voor reizen. Op rijksoverheid.nl leest u welke testen geaccepteerd worden door de Duitse overheid. Of lees meer over toegestane tests op rki.de (Duits). 

 

Tijdens uw verblijf

Luca-app

Een suggestie om uw verblijf in Winterberg gemakkelijker te maken: Download alvast Luca, een app voor het traceren van contacten. Hiermee krijgt u in Winterberg eenvoudig toegang tot bijvoorbeeld winkels en restaurants. 

Gratis testen

In Winterberg zijn testcentra waar u zich gratis kunt laten testen. Bekijk het overzicht van de teststraten op testen.nrw of winterberg.de.

In Nederland kunt u zich in juli en augstus gratis laten testen via testenvoorjereis.nl. De GGD geeft geen testbewijzen uit voor reizen naar het buitenland.

Meer huishoudens: testen

Gasten die met meer dan twee huishoudens bij elkaar verblijven in Winterberg moeten iedere 72 uur een gekwalificeerde coronatest doen en de uitslag moet ongevraagd worden opgestuurd naar de verhuurder, in dit geval Welcome in Winterberg. Stuur de testuitslagen iedere 72 uur naar: info@welcomeinwinterberg.com 

 

Na afloop van uw verblijf

Terugreizen

Komt u uit Nederland? Bekijk op nederlandwereldwijd.nl welke kleurcode Duitsland heeft volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken. Afhankelijk van de kleurcode kunnen er regels zijn voor het terugreizen naar Nederland. Als de kleurcode is geel is, kunt u vrij reizen.

Komt u uit Belgie? Bekijk op info-coronavirus.be welke reisregels er gelden. Er kunnen maatregelen gelden om terug te reizen naar België.

 

 

Graag tot ziens in Winterberg!

Bekijk ons aanbod