Vakantie Garantie 2021

Dit jaar veilig op vakantie in Winterberg? Wij bieden de Vakantie Garantie. Wanneer uw vakantie door een negatief reisadvies niet door kan gaan, kunt u kostenloos omboeken of uw geld terug krijgen. Leg dus met een gerust hart uw vakantie vast en geniet alvast van de voorpret van een zorgeloze en veilige zomervakantie. 

De Vakantie Garantie geldt wanneer:

 • Er op de geplande dag van aankomst;
 • een negatief reisadvies in Winterberg of uw eigen land is;
 • u bij Welcome in Winterberg geboekt heeft met de Vakantie Garantie 2021;
 • en u tot maximaal 48 uur voor aankomst laat weten dat u van deze regeling gebruik wilt maken.

Wij bieden u dan: 

 • Omboeken of een voucher wanneer er een negatief reisadvies geldt
 • Geld terug (gratis annuleren) wanneer er een negatief reisadvies èn een quarantaineplicht geldt

Boek nu zonder zorgen!
 

Lees meer over de Vakantie Garantie ⬇

Meer weten over de voorwaarden en mogelijkheden van onze Vakantie Garantie? Lees hier verder. 

Omboeken of een voucher

Wanneer er een negatief reisadvies geldt op de geplande dag van aankomst, kunt u kiezen tussen omboeken of een voucher ontvangen. Het negatieve reisadvies geldt voor Winterberg of het land waarin u woont. 

Zodra duidelijk is dat er een negatief reisadvies geldt tijdens uw geboekte reis, kunt u kosteloos omboeken of een voucher aanvragen. Een andere reisperiode kiezen of de voucher gebruiken kan tot een jaar na de oorspronkelijke aankomstdatum. 

 • Stel: u heeft geboekt met aankomst op 24 januari 2021, dan mag u omboeken naar een verblijf met uiterste aankomstdag 23 januari 2022.  
 • Stel: u heeft geboekt met aankomst 5 mei 2021, dan mag u de voucher benutten voor een verblijf met uiterste aankomstdag 4 mei 2022.

Geld terug

Wanneer er een negatief reisadvies in Winterberg of uw eigen land is èn u moet in quarantaine bij aan- of thuiskomst, dan krijgt u uw geld terug. Binnen drie weken betalen we uw reissom terug. Reisadviezen kunnen regelmatig wijzigen. Daarom beoordelen we twee dagen voor aanvang van uw vakantie of deze maatregelen inderdaad van kracht zijn. 

Zijn er maatregelen van kracht? 

Om te toetsen of er maatregelen en reisadviezen van kracht zijn, raadplegen we: 

 • Nederland: Rijksoverheid & Ministerie van Buitenlandse zaken 
 • Duitsland: Auswärtiges Amt & Die Landesregierung Nordrhein-Westfalen 
 • België: Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu & de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken 

Heeft u de Vakantie Garantie?

Tijdens het boeken en op de factuur bij uw boekingsbevestiging ziet u of de Vakantie Garantie 2021 bij uw boeking is inbegrepen. Bij boekingen gedaan vóór november 2020 geldt een omboekregeling. Neem daarvoor alstublieft contact met ons op.

Wanneer u bij een externe partij geboekt heeft

Voor uw reservering gelden altijd de voorwaarden van de organisatie waarbij u boekt. Wanneer u een vakantiewoning uit ons bestand heeft geboekt via een ander boekingsplatform of touroperator, zoals Booking.com of TUI, gelden de voorwaarden van deze organisatie. Alleen als u bij Welcome in Winterberg zelf geboekt heeft, maakt u aanspraak op onze Vakantie Garantie 2021. 

Zelf annuleren

Kan Welcome in Winterberg het verblijf wel uitvoeren, maar wilt u zelf annuleren? Dan gelden zoals altijd onze annuleringsvoorwaarden: annuleren is binnen 24 uur na boeken gratis, daarna zijn er kosten aan verbonden. 

Gebruik maken van de regeling

Laat zo snel mogelijk weten wanneer u gebruik wenst te maken van de Vakantie Garantie. U kunt ons bellen of mailen. Doe dit uiterlijk 48 uur voor de geplande aankomstdag. 

Omboeken of een voucher aanvragen kan direct wanneer duidelijk is dat het negatieve reisadvies geldt op de geplande dag van aankomst. Voor de optie geld terug beoordelen we zo snel mogelijk, maar uiterlijk twee dagen voor aanvang van uw vakantie of het negatieve resiadvies en de quarantaineplicht inderdaad van kracht zijn op de geplande dag van aankomst. 

Besmet met corona

Besmet met corona
Bent u, of een van uw reisgenoten, besmet met het coronavirus en kunt u daarom niet reizen? Dit valt onder uw eigen risico / zelf annuleren. De Vakantie Garantie is alleen bedoeld voor reizen die niet door kunnen gaan vanwege overheidsmaatregelen en reisadviezen. 

We raden u aan vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. Let daarbij goed op de voorwaarden. Bij annulering wegens covid-besmetting, betalen de meeste annuleringsverzekeringen de kosten aan u terug.

 

Veilig en zorgeloos vakantie vieren